GASTRONOMIE

In deze streek van traditie en gastronomie doen boeren, leveranciers en koks allen hun best om hun goede reputatie in ere te houden.
Op de markt of in het sterrenrestaurant kan u proeven van de zwarte truffel, het geitenkaasje van Rocamadour (Cabécou) met een glas wijn van Glanes of Cahors, de Quercy-meloen en niet te vergeten de noten. De volle smaak en kwaliteit van de lokale producten vindt u hier terug.
Streekproducten als noten, truffels, pruimen en kazen zijn de opbrengst van een vruchtbare grond en van de passie en het werk van de mensen die er wonen. De marktkramen veranderen met de seizoenen en bieden u authentieke en soms geheel nieuwe smaken.
Op de marktdagen, gedurende het hele jaar, zijn de dorpen druk en levendig. Deze pittoreske markten vol kleur bieden een authentieke en warme sfeer. De uitbundige, voedzame dis, met fruitige smaken en producten recht van de boerderij, is hier een levenskunst.
Door de grote diversiteit van de ondergrond biedt de streek een verscheidenheid aan wijnen met elk hun eigen karakter. De gite is gelegen op 15 km van Glanes (‘Coteaux de Glanes‘), op 25 km van de Corrèze (‘Branceilles’) en op 70 km van de wijngaarden van Cahors (‘Malbec’).

In de omgeving is een grote keuze aan eetgelegenheden, van betaalbare gastronomie tot sterrenrestaurants.
Vlak naast het huis vindt u een restaurant en een kruidenierswinkel.
De kaartjes van verschillende restaurants vindt u in het huis.
Ook een bbq in de tuin is mogelijk, gezellig met een glaasje wijn want u moet niet meer rijden….
Of u gaat gewoon naar de supermarkt Leclerc in St-Laurent-les-Tours waar een uitstekende traiteursafdeling is. Er zijn ook heel wat andere supermarkten in een straal van 10 km (Carrefour, Spar, Aldi… )
Op de wekelijkse markten vindt u heel veel lokale ‘producteurs’ die met hun eigen (seizoengebonden) oogst komen…
(di: Bretenoux, wo: Martel, Beaulieu sur Dordogne, za: St-Céré , Martel, zo: St-Céré)
De gastronomie en streekproducten van de Lot strelen uw smaakpapillen! 
Kortom, een vakantie in de Lot is synoniem voor het goede leven!